Geschiedenis

 

De MS Waterploeg is in 1972 gebouwd op de Berlijnse werf Kopenick met bouwnummer 1320-05 onder Germanische Lloyd klasse 100 AS K. Als MS Columbus heeft ze waarschijnlijk tot 1992 dienst gedaan voor de (Oost)Duitse grenspolitie/brandweer op de Berlijnse wateren en in de Oostzeehavens.

Later is ze verkocht aan een particulier die er een vakantieschip van wilde maken. Die heeft alle bluspompen er uit gesloopt en er een 'luxe’ badkamer in gemaakt. Op dek heeft hij een paar banken geïnstalleerd en verder de stuurhut en het vooronder betimmerd, zonder dat echter ooit af te maken. Ook heeft hij het schip laten stralen en coaten .

In november 2006 hebben wij het schip gekocht via een handelaar vanwege de mogelijkheden die wij er in zagen om onze liefhebberij uit te oefenen: duiken op de Noordzee.

Het schip wordt nu grondig verbouwd en aangepast, zodat we ermee met vrienden (max. 8) op de Noordzee kunnen duiken en/of meerdaagse (duik)trips kunnen maken naar bestemmingen verder weg. Ook willen we er zelf voor meerdere weken goed op kunnen verblijven. Op deze site houden we jullie op de hoogte van onze vorderingen.
Ons schip ligt nu in de binnenhaven van Hillegom (aan de kant van de Marconistraat, vlak bij The Wave) en wordt langzaam nu opgeknapt voor het Noordzeeduiken.


 

Home

De Waterploeg

Werkrooster

klussen