Home

Geschiedenis

 KLUSSEN

werkrooster

Watercrew

 

 

 

Waar begin je aan?┤ Die vraag krijgen we regelmatig voorgelegd van mensen die interesse tonen. De volgende vraag is dan meestal: ┤Wanneer is ie af? en ┤Kunnen we ons al inschrijven?

Op al die vragen blijven we het antwoord schuldig. Het bouwen aan de boot is een doel op zich. Erover nadenken, plannen maken, vooruit denken, ervaring die we hebben met andere schepen toepassen. Kijken wat we op de kop kunnen tikken. Bovendien is het niet een grote klus, maar honderden kleine klusjes die vaak ook in de werkplaats, in de kazerne of via de labtop uitgevoerd kunnen worden. Vooral nu begint het werk aan de boot zelf steeds interessanter te worden. Het meeste sloopwerk is gedaan, de hele kiel onder handen gehad, veel roest gebikt en in de primer gezet en elementaire voorzieningen ingebouwd. Maar, voorlopig is het nog niet af. Op zn best kunnen we deze zomer een proefvaart maken, maar dat dachten we vorig jaar ook. We gaan gestaag door en dan zien we wel.

Hoe ver we zijn?

Het anker ruim is vrijwel klaar; de ankerketting en -lier zijn geheel  gereviseerd en werken als een elektromotorische tierelier en de drinkwatertanks, -pomp en -leiding zijn aangelegd. Alleen hier en daar nog een likje verf en de elektriciteit aansluiten.

Het slaapverblijf begint de definitieve vorm te krijgen: de wanden zijn gebikt, (er bleek nog veel roest te zitten onder de ogenschijnlijk goede verflaag), geborsteld, in de primer en verf en vervolgens ge´soleerd en betimmerd. je ziet van al dat werk niets meer! De meeste kooien zitten er nu in, het toilet is afgetimmerd. Kortom, als er niet zoveel gereedschap lag, zou je er al een tukje kunnen doen.

Ook de stuurhut krijgt steeds meer vorm. Er zit nu een bedieningspaneel is en een stuurautomaat is, maar hier moet nog wel het een an ander gebeuren... We hebben wel al wat navigatieapparatuur aangeschaft en die staan klaar om te worden ingebouwd.

Onze hut heeft een plafond gekregen en de deur naar de machinekamer zit er bijna in.

Ook in de de machinekamer zit een plafonnetje zodat daar later spullen opgeborgen kunnen worden en dat nu gebruikt wordt voor het grote lasapparaat.

Het achterruim wordt steeds schoner. er is met de hogedruk spuit gereinigd en voor een deel al met de naaldenhamer gebikt, met de slijpschijf geborsteld en met de hand primer en grondverf aangebracht De uitlaten zijn inmiddels klaar, de ene gerepareerd, de andere nagemaakt. De slechte plekken die we hebben ontdekt zijn al deels gerepareerd, er zijn ontluchtingsroosters in de spiegel gemaakt en de gaten voor de uitlaten zijn aangepast. Nu nog de brandstoftanks onder handen nemen.

De kraan werkt naar behoren en wordt ook volop ingezet om materiaal en gereedschap van en op het dek/ruim te verplaatsen.

Op het achterschip, zowel achterop als aan stuur- en bakboord zijn de bestaande bolders vervangen door nieuwe bolderkasten en er is een reling achterop geplaatst. Op de het voorschip zijn de oude bolders al verwijderd en zijn er nieuwe in de maak.